OLIVENOLJEN fa Zakynthos

OLIVENOLJEN fa Zakynthos

fra kr 129,00

Høstet for hånd, presset innen 24 timer. Kun 1. press - extra virgin! Ingen sprøytemidler er brukt og takket være det lave syrenivået 0,1 - 0,8 og det høye innholdet av polyfenoler, 770 mg per kg, er dette en svært helsebringende olje med mye antioksidanter. Denne olivenoljen har en fin og delikat smak, med fruktige og lett krydderaktige ettersmaker; den er en lett anvendelig til all slags kokkelering, salater så vel som steking. Oljen tåler å varmes til hele 220ºC! Metallbeholderen sørger for at oljen ikke blir skadet av lys og oksygen.

Pris:
utsolgt
Legg til i handlevogn

Extra Virgin Olivenolje fra Zakynthos 

Zakynthos er en gresk øy som ligger mellom Hellas og Italia. Middelhavsklimaet med lange varme somre og rikelig med regn om vinteren er årsaken til spesielt gode vekstvilkår for oliventrær som igjen gir den berømte kvaliteten på olivenoljen herfra.

Olivenolje og helse

Ved daglig konsum av litt olivenolje er det flere positive helsefordeler. Vi anbefaler et moderat bruk; du kan godt steke i olivenolje, den skal ikke bli så varm at den ryker. Sørg også for å få i deg oljen helt naturell; over maten eller salaten, med et lite dryss med havsalt så blir også smaksløkene fornøyde.

Her er noen av egenskapene som er gunstige:

  • Rik på enumettet fett og antioksidanter, som vitamin E og omega 3 fettsyrer.

  • Reduksjon av "det dårlige" kolesterolet (LDL) i blodet.

  • Opprettholde nivået av det "gode" kolesterolet (HDL) i blodet.

  • For god tarmfunksjon.

  • Gunstig for huden.

  • Forebygging av kardiovaskulær sykdom. Hjerteinfarkt og hjerneslag forekommer sjeldnere i regioner hvor olivenolje og oliven konsumeres på daglig basis. Olivenolje er grunnpilaren i Middelhavsdietten sammen med et høyt inntak av grønnsaker.

  • Bedre opptak av kalsium i kroppen og styrke skjelettet.

  • Redusere risiko for utvikling av demens.

  • Redusere insulinresistens, og dermed påvirker sjansen for å utvikle diabetes. Olivenoljens rolle i et sundt kosthold. Middelhavsdietten ansees i vitenskapelige sammenhenger, som den mest balanserte og mest næringsrike mat modellen. Den er rikt på vitaminer, mineraler og sunt fett. Menneskekroppen trenger sundt fett for å fungere godt, óg for å forebygge sykdom. Extra virgin olivenolje har større mengder av enumettede fettsyrer.